Vloot

Simulator Alsim 200 MCC

Een deel van de vliegopleiding bestaat in toenemende mate uit synthetische vliegtraining. Martinair vliegschool heeft hier voor de keus laten vallen op een “state of the art” de FNPT 2 procedure trainer, in de volksmond ook wel simulator genoemd.

Met de hedendaagse digitale technieken kan een FNPT 2 verschillende vliegtuig modellen, zoals een één- en een tweemotorig propellor-vliegtuig, maar ook een jet natuurgetrouw nabootsen.

Uitgerust met een 180º scherm kan bovendien van de omgeving zo’n realistisch plaatje gecreëerd worden, dat de leerling-vlieger, ondanks dat de FNPT 2 niet beweegt, toch het idee heeft dat hij echt vliegt. Reden waarom in de toekomst steeds meer actueel vliegen vervangen zal worden door synthetisch vliegen.

Groot voordeel is, dat een uitgebreid scala van abnormale vliegsituaties zonder gevaar voor bemanning en vliegtuig kan worden nagebootst. En omdat een FNPT 2 alleen maar ‘wat stroom’ gebruikt, levert hij een gunstige bijdrage aan de opleidingskosten en aan het milieu.

Piper Seminole PA-44

De Piper PA-44 Seminole is het neusje van de zalm van de Martinair Vliegschool vloot. Deze modern uitgeruste tweemotorige trainer, waar menig verkeersvlieger het vak op geleerd heeft, is bij uitstek geschikt om de kneepjes van het tweemotorig vliegen te leren.

Waren de TB10 en TB20 al goed uitgerust, de Piper PA-44 Seminole spant de kroon. Naast het uitgebreide instrumentarium dat we van de TB 20 GT al gewend waren is de Seminole uitgerust met een dubbele Garmin GPS voorzien van geïntegreerde TCAS en stormscope, waarmee Martinair Vliegschool wederom trendsetter is.

TCAS staat voor Traffic, Collision and Avoidance System, een systeem dat informatie geeft over de positie van andere vliegtuigen. Behalve voor lessen is de Seminole ook zeer geschikt voor een uitstapje met de familie. Met een kruissnelheid van 150 knopen (277 km/uur) en een bereik van ruim 1400 km, is Europa opeens heel klein.

Socata TB-20 Trinidad

De TB20 GT Trinidad, volledig IFR uitgerust met onder meer, autopilot / flight director, GPS, stormscope en niet te vergeten de ruime cabine die we van de TB 10 al gewend waren, behoort tot de best uitgeruste éénmotorige lesvliegtuigen in Nederland.

De TB20 GT Trinidad, het grotere broertje van de TB 10 GT, is een prachtig staaltje techniek. Voor deze wide-body onder de éénmotorige vliegtuigen maakt Socata dankbaar gebruik van AIRBUS technologie.

Dit ziet u uiteindelijk weer terug in de prestaties. De zes cilinder boxermotor uitgerust met een verstelbare propeller levert 250 pk, goed voor een kruissnelheid van 150 knopen (277 km/uur).

Het intrekbare landingsgestel zorgt voor aërodynamische elegantie. Als advanced trainer voor Instrument vluchten is de TB20 GT een ideale partner. Een cockpit met apparatuur die voor een airliner niet onder doet, vormt het gereedschap voor onze gedegen opleiding.

Socata TB-10 Tobago

Martinair Vliegschool is altijd trots op haar moderne vloot. Haar nieuwste aanwinst zijn vier TB10 GT Tobago’s. Deze optimaal uitgeruste vierzitters hebben een ruime cabine die uitblinkt qua ergonomie en comfort. Als basis trainer voor leerling en instructeur een lust om mee te vliegen!

De TB10 wordt gebouwd in zuid Frankrijk door EADS Socata, een zusteronderneming van AIRBUS. De 180 pk viercilinder boxermotor is goed voor een kruissnelheid van 105 kts (195 km/uur).

Volledig IFR uitgerust met ondermeer GPS met kleuren display, navigeert u onder vrijwel alle weersomstandigheden zonder problemen naar uw bestemming, alwaar u dankzij de ver doorgevoerde ergonomie fit uitstapt.

Als basistrainer voor de sportvliegopleiding en voor het eerste deel van de ATPL opleiding is de TB 10 een ideale opstap naar de geavanceerde TB 20 GT Trinidad